Solusi kanggo bangunan

Lonjakan - risiko sing diremehake

Surge minangka risiko sing asring diremehake. Pulsa voltase (transien) iki sing mung mbutuhake detik, disebabake serangan kilat langsung, cedhak lan jarak jauh utawa operasi ngalih saka utilitas listrik.

Serangan kilat langsung lan cedhak

Serangan kilat langsung utawa cedhak yaiku serangan kilat menyang bangunan, cedhak utawa ing garis sing mlebu bangunan (kayata sistem sumber daya listrik rendah, telekomunikasi lan jalur data). Isi amplitudo lan energi saka arus impuls sing nyebabake lan voltase impuls uga medan elektromagnetik sing gegandhengan (LEMP) ngancam sistem sing bakal dilindhungi.

Arus kilat sing nyebabake serangan kilat menyang bangunan nyebabake potensial sawetara 100.000 volt ing kabeh piranti sing dibumikake. Lonjakan disebabake dening penurunan voltase ing impedansi earthing konvensional lan kemungkinan kenaikan bangunan sing ana gandhengane karo lingkungan. Iki minangka tekanan paling dhuwur ing sistem listrik ing bangunan.

Saliyane penurunan voltase ing impedansi earthing konvensional, lonjakan ana ing instalasi listrik bangunan lan ing sistem lan piranti sing gegandhengan amarga efek induksi medan elektromagnetik petir. Energi lonjakan sing diinduksi lan arus impuls sing asile luwih murah tinimbang arus impuls langsung.

Kilat kilat nyerang

Serangan kilat jarak adoh yaiku serangan kilat sing adoh banget saka obyek sing bakal dilindhungi, ing jaringan garis overhead voltase medium utawa jarak sing cedhak uga ngeculake awan menyang awan.

Operasi ngoper

Operasi ngoperasikake tenaga listrik nyebabake lonjakan (SEMP - Pulsa Elektromagnetik Ngalih) udakara 1.000 volt ing sistem listrik. Contone, kedadeyan nalika beban induktif (kayata trafo, reaktor, motor) dipateni, busur diobong utawa dipasang sekring. Yen pasokan listrik lan garis data dipasang sajajar, sistem sensitif bisa uga diganggu utawa rusak.

Perlindhungan sumber listrik lan sistem data

Transien sing ngrusak ing bangunan perumahan, kantor lan administrasi lan pabrik industri bisa uga ana, kayata, sistem pasokan listrik, sistem teknologi informasi lan sistem telepon, sistem kontrol fasilitas produksi liwat lapangan lapangan lan pengontrol sistem pendingin ruangan utawa lampu. . Sistem sensitif kasebut mung bisa dilindhungi konsep proteksi sing komprehensif. Ing konteks iki, panggunaan piranti protèktif lonjakan (arus kilat lan penahan gelombang) paling penting.

Fungsi saka sing nyekel arus kilat yaiku ngetokake energi sing dhuwur tanpa karusakan. Dheweke dipasang paling cedhak karo titik sing sistem listrik mlebu ing bangunan kasebut. Penangkepan lonjakan, nglindhungi peralatan terminal. Dheweke wis dipasang paling cedhak karo peralatan sing bakal dilindhungi.

Kanthi kulawarga produk Red / Line kanggo sistem pasokan listrik lan kulawarga produk Kuning / Line kanggo sistem data, THOR nawakake piranti proteksi gelombang sing harmoni. Portofolio modular ngidini implementasi konsep proteksi sing dioptimalake kanthi biaya kanggo kabeh jinis bangunan lan ukuran instalasi.


Wektu kiriman: Jan-22-2021